Ni ove sezone nije bilo iznenađenja kada su u pitanju domaća takmičenja u ženskoj konkurenciji. Rukometašice Budućnosti nastavile su niz nesavladivosti koji je počeo već od prve rukometne sezone u samostalnoj Crnoj Gori i dominantno došao do 20. trofeja od te 2006. godine.

Kup takmičenje dobro su otvorili drugi tim Budućnosti i, ako možemo tako reći, najveći rival „vječitim“ šampionkama za pehar, ekipa Danilovgrada.

Sastav Mire Čelebić i None Ristovića u četvrtfinalnom duelu bio je ubjedljiv protiv ekipe Tivta, a rukometašice Danilovgrada veoma neizvjesnom meču savladale nikšićku Levaleu, te na taj način zakazale međusobni duel u polufinalu i bitku za finale takmičenja, gdje je čekala ekipa Budućnosti.

Nije dobro izgledalo za Danilovgrad nakon 30 minuta igre jer je Budućnost II na poluvremenu imala ubjedljivih 15:9. Ipak, uspjele su u nastavku da se konsoliduju cure koje sa klupe predvodi Tatjana Jeraminok i u svoju korist privedu meč kraju. Ipak, to je bio krajnji domet ove ekipe, pošto je u finalu, predvođena Đinom Jauković, Budućnost opravdala ulogu favorita i odbranila trofej u Kupu.

 

FINALE 

Datum Vrijeme Domaćin Gost Rezultat MNESPORT
21.05. 16:00 Budućnost Danilovgrad 22 : 16 Pogledajte video

 

POLUFINALE

Datum Vrijeme Domaćin Gost Rezultat MNESPORT
18.05. 13:00 Budućnost Danilovgrad 20 : 23 Pogledajte video

 

Datum Vrijeme Domaćin Gost Rezultat MNESPORT
    Levalea 2010 Danilovgrad 22 : 24 Pogledajte video
    Tivat Budućnost 14 : 25 Pogledajte video