Sadržajna sezona je za nama kada je u pitanju plemenita vještina. Veliki broj turnira, kako domaćeg, tako i međunarodnog karaktera,  koji su protekli u odličnoj organizaciji, te koji su i ove godine iznjedrili nekoliko novih boksera na kojima će se, sasvim je sigurno, graditi budućnost crnogorskog boksa.

Prije svih ćemo istaći Bokserski klub „Budva“ koji je ove sezone preuzeo primat na domaćoj sceni od do sad neprikosnovene „Podgorice“. Cure i momci su pod „dirigentskom palicom“ Nikole Ružića iz revije u reviju pružali sjajne partije, pa su se tako nizale medalje na prvenstvima Crne Gore, Trofeju Podgorice, Jadranskom biseru, ali i na brojnim međunarodnim turnirima. Pomenućemo prvenstvo u Švedskoj, Kup Nacija u Vrbasu, turnir „Wildcats in the ring” u Budimpešti, Boksersku reviju “Ljuba Vrapče” u Valjevu, Otvoreno prvenstvo Beograda itd. gdje su blistali Bojana Gojković, Tamara Radunović te sestre Nela i Nina Radenović; Pavle Božović je redovno uzimao nagrade za najboljeg boksera i tehničara turnira, a Petar Liješević dominirao u gotovo svim svojim mečevima. Nezaobilazni su i uspjesni po mnogima najboljeg crnogorskog boksera u kategoriji do 69 kilograma Petra Marčića, koji je uz gorepomenute klupske drugove dokazao da u budućnosti može mnogo da pruži crnogorskom boksu.

Standardno odlični rezultati su i iza već pomenutog Bokserskog kluba “Podgorica”, institucije kada je u pitanju amaterski boks u Crnoj Gori. Dugi niz godina momci koje treniraju Dragan Đuričković i Bako Ademović pravi vrhunske rezultate, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Istaći ćemo najperspektivnijeg i zvanično najboljeg boksera u Crnoj Gori za 2016. godinu, Milovana Sekulovića koji je to priznanje, između ostalog, zaslužio velikim uspjehom na Evropskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj, gdje je osvojio bronzano odličje. Osim njega, tu je svakako Nenad Marković, dječak koji iz meča u meč pokazuje tehniku koja uveliko prevazilazi granice Crne Gore i Balkana, a zbog koje ga neki već sad upoređuju sa velikim Roj Džons Juniorom, te srčani Edo Alković koji se takođe može pohvaliti sjajnim rezultatima u prethodnoj sezoni, kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima.

Osnovan u decembru 2015. godine, Bokserski klub “Zlatičanin” je vjerovatno najmlađi klub u Crnoj Gori, te kao takav za manje od dvije godine postojanja bilježi sjajne rezultate. Predvođeni trenerom Momčilom Zlatičaninom, koji je i sam vrhunski bokser, momci su pružali sjajne mečeve na domaćim takmičenjima, te pojedini već sada nagovijestili da posjeduju reprezentativni kvalitet. Prije svih se istakao takmičar u kategoriji do 38 kilograma, trinaestogodišnji Tomislav Đinović koji u dosadašnjoj amaterskoj karijeri zna samo za pobjede, a od kojih su neke bile vise nego ubjedljive. Stilom nevjerovatno podsjeća na Dejana Zlatičanina te će se, sasvim je sigurno, za ovog momka tek čuti u budućnosti. Na samom početku su i Marko Mijović, Marko Zlatičanin, Vuk Vuković i Srećko Đergić, kojima dobar rad garantuje rezultate u narednom periodu, iako se neki od njih istim već sada mogu pohvaliti.

Veliki je broj bokserskih klubova u Crnoj Gori, te bi zaista bilo potrebno mnogo vremena i prostora da bi se o svakom napisala pokoja riječ. Zato ću ostale samo pomenuti, s nadom da se čelnici i treneri istih neće uvrijediti zbog šturosti. To su svakako BK “Fenix” iz Bijelog Polja, BK “Budućnost 97” iz Podgorice na čelu sa legendama Mijom i Draganom Perunovićem i Rifom Muratagićem, BK “Ribnica”, BK “Radnički” i “Baćo King” iz Berana, “Topolica” iz Bara, BK “Mornar” Bar, BK “Žarko Mijatović” i “Sutjeska” iz Nikšića, BK “R-Montenegro”, BK “Herceg Novi”, BK “Cetinje”…

autor: Dado Šuković/MNESPORT

 

JADRANSKI BISER - 27. MEĐUNARODNA REVIJA

Pozicija Datum Vrijeme Meč MNESPORT
1 26.05. 17:00 Jadranski biser - 27. Međunarodna revija Pogledajte meč

 

14 TROFEJ PODGORICE - MEĐUNARODNI BOKSERSKI TURNIR

Pozicija Datum Vrijeme Parovi MNESPORT
1 28.04.  16:00 Četvrtfinale  Pogledajte video
2 29.04. 12:00 Polufinale Pogledajte video
3 30.04. 12:00 Finale Pogledajte video

 

POJEDINAČNO PRVENSTVO CRNE GORE

Pozicija Datum Vrijeme Parovi MNESPORT
1 25.03. 17:00 Polufinala Pogledajte mečeve
2 26.03. 11:00 Finala Pogledajte mečeve

 

PRVENSTVO CRNE GORE

Pozicija Parovi MNESPORT
1 Prvenstvo Crne Gore Pogledajte meč

 

DUEL

Pozicija Datum Vrijeme B MNESPORT
1 25.02. 17:00 Budva   Zagreb Pogledajte meč

 

PIONIRI

Pozicija Parovi Kg MNESPORT
(J.S) 1 Miloš Vujović BK.Podgorica - Filip Perović BK. Žarko Mijatović  46 Pogledajte meč 
(J.S) 2  Dimitrije Radojević BK.Podgorica - Pavle Božović BK. Budva   50 Pogledajte meč

ŠKOLARCI

Pozicija Parovi Kg MNESPORT
3 Leković Nebojša BK. Budva - Branko Varajić BK. Žarko Mijatović   60 Pogledajte meč

JUNIORI

Pozicija Parovi Kg MNESPORT
4 Petar Vujović BK.Podgorica - Misir Shabaj Albanija   48 Pogledajte meč
5 Stevan Sjekloća BK. Budva - Besjan Gjetja Albania  60 Pogledajte meč

ŽENE SENIORKE

Pozicija Parovi Kg MNESPORT
6 Tamara Radunović BK.Budva - Jovana Krstić BK. Naissus Niš   60 Pogledajte meč

JUNIORI

Pozicija Parovi Kg MNESPORT
7 Petar Ljesević BK. Budva - Viktor Mihajlović BK. Budućnost 97 63 Pogledajte meč
8 Kristijan Drobnjak BK. Podgorica - Xhai Eliazi Albania 69 Pogledajte meč
9 Vasili Klemenko BK. Budva - Elton Facaj Albania 80 Pogledajte meč

SENIORI

Pozicija Parovi Kg MNESPORT
10 Petar Marcic BK. Budva - Alen Jaganjac BK.N. Stars     75  
11 Milorad Purić BK. Podgorica - Indrit Laci Albania   90 Pogledajte meč